Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

O "ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ" του Χρ. Παπαδόπουλου με πολλά μουσικά αστέρια!


Στο αμφιθέατρο του 9,84 στο  γκάζι, έγινε χθες βράδυ παρουσία καλλιτεχνών φίλων και πλήθος κόσμου, ο νέος πολυσυλλεκτικός δίσκος "ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ" που έγραψε τη μουσική ο Χρήστος Παπαδόπουλος (τα παιδιά της Πάτρας) πάνω σε στίχους του συγγραφέα και ερευνητή Κώστα Μπαλαχούτη. Ένας δίσκος που κυκλοφορεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την  παρουσία τους και η παρέα από  την Χαλκίδα.Στον Ξεριζωμό (Κύκλος τραγουδιών με αφορμή την καταστροφή της Σμύρνης  και το διωγμό από τη Μικρά Ασία) συμμετέχουν κορυφαίοι ερμηνευτές και ξεχωριστοί άνθρωποι του τραγουδιού, όπως οι : Αντώνης Βαρδής, Βασίλης  Καρράς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος  Μαργαρίτης, Σταμάτης Κραουνάκης, Λεωνίδας Βελής, Μπάμπης Τσέρτος, Νίκος Μακρόπουλος, Λάμπρος Καρελάς, Νάντια Καραγιάννη, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Βαρδής, Μαρία Αναματερού, Κώστας Αγέρης.


Επίσης η αειθαλής κυρία Ρένα Στάμου και η περίφημη τουρκάλα ερμηνεύτρια και πανεπιστημιακός Mehtap Betül Demir * Ενορχήστρωση Κώστας Παπαγερίδης-Χρήστος Παπαδόπουλος Ηχογράφηση studio Χάριν Ευφωνίας * Ηχολήπτης Κώστας Παπαγερίδης *


91Χρόνια Μετά... Τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» που ψηλαφίζουν το μεγάλο ξεριζωμό του 1922 αλλά και όσους προηγήθηκαν και όσους ακολούθησαν. Τραγούδια του σήμερα, με φρέσκο αγέρα και ήχο, που κουβαλούν μνήμες και θύμησες του χτες. 

Τραγούδια αληθινά, τραγούδια παντοτινά. Δημιουργίες που μιλούν για μικρές και μεγάλες στιγμές: της χαράς, του κεφιού, του έρωτα, του χωρισμού, της λύτρωσης. 

Δίνουν απάγκιο και ελπίδα στα «δύσκολα», ξορκίζουν το κακό, γλεντάνε τους καημούς και αλαφρώνουν την καρδιά με το βλέμμα να ρίχνει λοξές ματιές σε χρόνους «κεντημένους» όταν το τραγούδι ήταν το «ψωμί» και η «ψυχή» του Έλληνα. 

Πολύτιμα και ανεκτίμητα τα δώρα τους, αληθινά γιατρικά, σμιλεμένα με ατόφιο μεράκι από χαρισματικούς μαστόρους. 

Κεντημένα με συναίσθημα και εκφραστικότητα, με σεβασμό και νοσταλγία αλλά με «σύγχρονη» διάθεση και ευρηματικό χαρακτήρα, με μελωδίες και φράσεις που ψαχουλεύουν βιώματα και όνειρα, βαθιά ριζωμένα στο dna μας, με ερμηνείες που λειτουργούν ενωτικά και «ιαματικά» στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...